Pink Writer

Cheer
Monday, February 3, 2014 | 9:57 PM | 0comments
Assalamualaikum....post lalu kan Min ada tulis yg Min ada belajar cheer....ni Min nk kongsi ngan korang...

PERDANA IS HOT TO GO

PERDANA IS HOT TO GO!!!!! (menjerit)
H.O.T. T.O.G.O....Aumm!!!
Is Hot To Go...Aumm!!!
Is Hot To Go, Say GO GO GO GO GO!!!
Say FIGHT FIGHT FIGHT FIGHT FIGHT!!!
Say WIN WIN WIN WIN WIN!!!
Say GO, Say FIGHT,  Say Win!!!
Say GO GO GO GO GO GO!!!!!
Say FIGHT FIGHT FIGHT FIGHT FIGHT FIGHT!!!!!
Say WIN WIN WIN WIN WIN WIN!!!!!
Say GO, Say FIGHT, Say Win!!!!!!!

Kedua pulak,

YELLOW STAND

YELLOW STAND FOR VICTORY!!!!! (menjerit)
And we are PERDANA so, come on 
P.E.R.D.A.N.A.
PERDANA say GO GO GO...

Yang Ketiga,

GROOVY GROOVE

Groovy Groove, We sexy WOO OOH...
PERDANA Hot, We never LOO OOSE...
PERDANA Win Win Win Win OOPPSSS SHHH...

Cheer ni gedik sikit...sbb dia ada lenggok2...kitaorg kena tepuk tgn sambil nyanyi...tepuk tgn tu adala rentak nyer bukan tepuk tak tentu arh..Pastu akk senior kitaorg kata laguni jer yg kitaorg boleh gedik2...Min suka lagunyer sbb best (bukan sbb boleh menggedik)...

Yang Keempat,

GOOD JOB

G Double O. D. J.O.B!!!!! 
GOOD JOB!!!GOOD JOB, GOOD JOB...
G Double O.D.J.O.B!!!!!
GOOD JOB!!! GOOD JOB, GOOD JOB...
 
Cheer ni pulak cheer yg last...lepas abis 3 cheer di ats baru wat cheer ni...Cheer ni mmg kitaorg kena jerit sekuat-kuatnyer......

Blajar sume cheer ni mmg seronok....lepas latihan rentas desa mesti kitaorg cheer....tapi Groovy Groove tak ar...3 lagi tu ikiut ar kak senior nk kitaorg wat cheer yg mana....Itu shj....
Sekian.....

Sincerely,
Nur Min-Na


 
 

Kembali...
| 9:07 PM | 0comments
Assalamualaikum sume!!!!!Hah.....lama kita tak bersua kata....haha....apalah yg Min merepekkan.....

Straight to the point je la.....Min rindu sgt nk update blog...yela bila masuk asrama ni tak leh nk buka Internet sgt...sorila Min lmbt update....ini pon nasib baik tadi kakak Min buka laptop ibu...so boleh update....actually Min dh lama balik cuma arini (sehari sebelum balik asrama) baru sempat buka.....

Min mmg byk sgt nk share pasal hidup kat asrama......aritu balik asrama Min luahkan perasaan kat BFF Min (Rosdina) pasal sorang budak kat KUSESS.....inilah nama skolah baru Min...SBP n SBT...korang tau kan apa maknanya...Min rumah Perdana kat KUSESS...best gila walaupon budak dlm dorm Min ada yg annoying...

Kat KUSESS Min blajar perkataan yg Min tak pernah dengar....korang nk tau apa dia??????? antara perkataannyer  LEPU,HAMBAR (Min tau perkataan ni tapi jarang dgr org sebut.Kat KUSESS diaorg slalu sebut.)...tu je kot...pastu Min blajar cheer...HAH.....ni yg paling Min tak sangka.....korang tau tak Min ada pandangan yg tak menyenangkan tau senarnya terhadap kawad ni....

Waktu skolah rendah Min meluat sgt ngan kawad....kalau pape pasal kawad mesti Min akn ckp "Eeeiii....tak seronokla kawad.'' itulah inilah....mmg benda buruk ar yg Min ckp pasal kawad (tapi bukan kesat or mencarut eh)....tapi masuk KUSESS Min suka sgt ngan kawad....baru Min rasa keseronokan berkawad camner....tmbh2 lagi akk senior yg ajar kawad tu baik....mmg lagi seronok ar....

Dh pnjg Min tulis.....Min sambung di lembaran yg lainlah...
Assalamualaikum korang...JYA MATA (Bye2 in Japanese...Min ambil bhs Jepun kat KUSESS)

Sincerely,
Nur Min-Na
Hadiah 5A UPSR...
Sunday, December 29, 2013 | 10:29 PM | 0comments
Assalamualaikum...

Seperti yg diketahui, keputusan UPSR dh lama keluar....Min Alhamdulillah dpt 5A....oleh yg demikian Min dpt hadiah drpd ibu n ayh....Mai Min citer serba sedikit...

Malam sehari lepas result keluar, Min n family gi mkn PizzaHut (ayah,ibu,abg,n adik-adikku, n also me)...ibu Min yg belanja...then beberapa hari kemudian ayah Min kasi jam tangan....boleh tukar2....(nanti Min masukkan gambarnya)

Ibu Min pulak kasi Min kasut but colour hitam dari Indon...Min suka sgt kasut tu.Tapi tak pakai lagila...Ibu Min juga ada kasi baju n telekung kat Min. Itupon dari Indon gak. Souvenir jer. Telekung tu ibu Min kata utk masuk asrama. Min hargai sgt hadiah n souvenirs tu.

Pakcik Min pulak nk kasi phone. Haha...Senarnya Min dh lama tunggu bendani. Terfikir bilala nk sampai kat tanganni... Rupanya pakcik Min tak beli lagi. Dia tanya Min nk phone apa. Benda ni berteka-teki la gak n berlanjutan. Akhirnya tadi baru ada keputusan yg sebenarnya. Pakcik Min nk belikan phone Samsung Galaxy Trend. Dia minta Min pilih colour. Min minta colour putih sbb ada dua colour jer hitam,putih. Takkan nk ambil hitam kan....bila malam tak nmpkla. Tercari-cari nanti. Phone ni Min hrp tak berteka-teki lagi... Dh tak larat nk tunggu..harapnyer jadi...Amin.....Tolong doakan skali yer....haha(muka tembok kejap)

Itulah di antara hadiah nyer. Ha!!! Lupa 1 lagi. Adik suami pengasuh Nana(Nana korang kenalkan...adik bongsu Min)...Min panggil dia Acu. Dia kasi Min pin bunga(dpt2) itu hadiah jer. Kakak2 Min pon dpt. Then dia tau Min dpt SM Sains Kuala Selangor dia kasi Min RM20 utk belanja kat sana nanti. She's so generous. Min ucap terima kasih kat dia. Tapi dia mmg baik pon. Haha..

Itulah benda yg Min dpt. Min sgt suka n hargainyer. Min akn cuba jaga sebaik mungkin.
Assalamualaikum....

Sincerely,
Nur Min-Na
Masa
Tuesday, December 24, 2013 | 10:50 PM | 0comments
Assalamualaikum....bertemu lagi....post kalini Min nk kasi tau something....

Senarnya kalau korang tengok blog Min masa dia sumenyer pagikan....tapi ada yg malam n petang.....Min jarang update pagi.....Min tak perasan pulak slamani....sori eh....tapi kalau nk edit sume balik Min tak ingatla bila masanya....hihi.....sori sekali lagi yer korang....baru perasan....tadi buat lawatan kat blog kejap....baru perasan masa tu lain....hihi....
Assalamualaikum.....  :)

Sincerely,
Nur Min-Na
Dia Idaman Hati
| 10:27 AM | 0comments
Assalamualaikum.....satu lagi novel Min nk citer....novelni Min habis baca semalam oppsss.....bukan semalam tapi harini pada jam 01 :08 pagi.....haha



Sinopsis :~

"Apa awak cakap? Sila ulang."
"Just acting. Berlakon saja. Pretend that you're my wife...and I'm your husband. Simple right?"
Simple tengkorak kau. Ada yang kena baham dengan aku ni karang!
"Berlakon ya? Senang awak kata ya?"
"Yes."
"Awak nak saya berlakon jadi macam yang awak cakap tadi tu ya?"
"Yes, dear."
Dia panggil aku dear, kan? Err.... ke dia maksudkan deer?
"Wayar bumi kat kepala awak tu  terbakar ke? Kena panah petir semalam ek? Ke awak bermimpi bersilat dengan rimau Bukit Putus."
Jeffrey ketawa kecil. "Saya minta tolong ni, awak. Tolonglah."
"Tak naklah, taknak.T.A.K.N.A.K!!!"
"Tolong, tolong. T.O.L.O.N.G!!!"

Apabila Jeffrey Iskandar diperangkap oleh bekas teman wanitanya, Lilac, untuk membawa isteri ke majlis makan malam, Asma, si pembantu rumah hujung minggu yang bekerja di kondo milik Jeffrey dijadikan sasaran untuk berlakon sebagai isteri. Asma bukanlah wanita idaman Jeffrey. Langsung tak masuk senarai apalagi mahu shortlisted. Pendek kata, bukan idaman hatilah. Tapi, Jeffrey tahu Asma pilihan terbaik untuk tugasan ini!

Asma, si jururawat pergigian yang terjerumus salam misi balas dendam bekas teman wanita majikannya itu tiada pilihan. Kerana kesiankan Jeffrey, dia bersetuju. Namun tidak diduga, lakonan mereka tidak terhenti di situ. Mereka terseret ke kancah masalah yang lebih besar.

"Awak ni nakal dan kelakarlah. Sebab tu saya suka awak."

Aduhai, bukan idaman hati sudah menjadi idaman hatikah? Baik Jeffrey mahupun Asma tidak berdaya menolak. Mampukah mereka berdua yang bagai langit dan bumi itu bersatu? Terbalaskah dendam Laila terhadap lelaki idamannya apabila Jeffrey nekad denagn keputusan yang tidak disangka-sangka!

Ha....macam tu la sinopsis dia....korang rasa best tak??bagi Min best la gak.....Ini novel remaja Min yg kedua......itu sahaja setakat ini....Assalamualaikum...

Sincerely,
Nur Min-Na


3 Bulan
Sunday, December 22, 2013 | 6:56 AM | 0comments
Assalamualaikum....kalini Min nk kongsi pasal satu novel ni.....tajuknyer seperti di atas....3 Bulan....Min dh abis baca novel ni.....senarnyer Min dh abis lama dh tapi tak update pon.....yela mcm mana nk update sbb kekadang Min tak on n kekadang Min asyik lupa jer......Min manusia biasa jugak yg akn diserang lupa....

Ok kita teruskan yer......

(Sorila gambar dia buruk sikit....)

Sinopsis :~

Tiga bulan bukannya kontrak cinta, bukan juga kontrak perkahwinan kerana dalam perkahwinan tak pernah wujudnya istilah kontrak. Kemalangan yang tanpa diduga mengakibatkan Nuriz terikat untuk bekerja dengan Wan Nazariel selama tiga bulan demi melangsaikan hutangnya kepada lelaki itu.

Nuriz : "Wait...wait. Saya mana ada duit sebanyak itu. Kalau RM30.00 ada la."

Wan Nazariel  : "RM30.00 tu buat apa? Kau ingat kereta aku ni kereta mainan ke hah? Aku tahu kau mesti tak mampu nak bayar punya. Tu la, lain kali jangan berlagak dengan aku ni. Okeylah. Kalau macam ni, senang cerita kau kerja dengan aku untuk tiga bulan sebagai ganti rugi kereta aku tu. Jadi budak hantar surat. Kebetulan dispatch kat opis aku tu pun baru aku pecat."

Dalam tempoh tiga bulan kontrak bekerja dengan lelaki itu, bermacam-macam dugaan yang perlu ditempuhi. Kena 'layan' kerenah Dorina, si receptionist yang tergila-gilakan Wan Nazariel dan juga perangai  Wan Nazariel yang sukar diduga itu.

Kemudian, pertukaran status dirinya  daripada 'Cik' kepada 'Puan' dalam keadaan tanpa dirancang ditambah pula dengan kehadiran Zefrul Arham, betul-betul mengucar-ngacirkan hidup Nuriz, Mujur ada sahabat baiknya, Mirna yang sering menjadi penguat semangatnya bila dia hampir putus asa.

Agak-agaknya berjayakah Nuriz menghabiskan tempoh tiga bulan itu untuk melangsaikan hutangnya kepada Wan Nazariel dalam keadaan kesabarannya sering diuji oleh kerenah lelaki itu?
(Min tulis sinopsis betul2 ikut novel....warna dia....cuma tulisan jer tak....hehe)


Citer ni mmg sweet.....Inilah novel remaja pertama yg Min beli......kalau tak slamani novel kanak2 jer.......yela matanglah katakan......MATANGKAH AKU????Hmmmm.......I don't know.....Maybe.....Who knows right..... Itu aje....nanti Min update lagi satu novel Min tu yer....
Assalamualaikum....

Sincerely,
Nur Min-Na


SMS Kuala Selangor
Friday, December 20, 2013 | 2:23 PM | 0comments
Assalamualaikum...

Min nk share something happy sikit.....Senarnyer Min dh tau benda ni lama.....tapi baru update skang...hehe...Min dpt masuk SBP....nama SBP tu seperti di atas....SMS Kuala Selangor ataupon nama penuh dia Sekolah Menengah Sains Kuala Selangor....

Min dpt tau waktu tu Min kat KL....suatu pagi ibu Min dpt mesej pasal Min dpt masuk tu......pastu bincang punya bincang ibu Min kata masuk situ dulu...nanti kalau dpt MRSM baru tukar balik....Min pon setuju jer.....itu waktu aritu la.....tapi skang Min rasa kalau dpt MRSM pon Min tetap akn duk kat SMS Kuala Selangor kot.....lainla kalau kat situ mmg lagi kejam dari SMKTD....senarnye Min tak suka nk masuk kat SMKTD....takutla....dengar skolah sebelah SKTD yg Min belajar  tu cam teruk sikit.....

Whatever pon Min tetap akn masuk SMS Kuala Selangor n Min takkan pergi SMKTD utk belajar walaupon sekejap....membazir kan....Tapi Min akn rindu fwends Min....tambah2 lagi Rosdina,Farhana, Farah n Firdaus.....sbb tu kat fb skang sumnyer cam jiwang2.....haha....tapi betulla.....Min akn rindu fwends Min walaupon Min tak berapa rapat ngan diaorg.....huhu....

Sampai di sini sahaja mukadimah Min pasal SMS Kuala Selangor.....SMS KUALA SELANGOR!!!!!WAIT FOR ME!!!!!!!!!!MY BELOVED BFF  N FWENDS I WILL MISS ALL OF YOU......I WILL NEVER FORGET ABOUT YOU ALLS......HUHU.....Assalamualaikum.....

Sincerely,
Nur Min-Na


Older